Manufaktura Maurera – wina owocowe wzmocnione okowitą.
Naturalne wina owocowe wzmocnine regionalną okowitą do 18% alk. 🙂
- Wino Agrestowe – „Lekko kwaskowate, przypominające smak lata wino agrestowe dobrze wpływa na apetyt. Agrest ma właściwości eliksiru młodości. Aromat wina jest niepowtarzalny a smak wyśmienity. Przypadnie do gustu osobom o subtelnym podniebieniu. Może być stosowany jako dodatek do potraw lub aperitif.”
- Wino Aroniowe – „Głęboka barwa z delikatnym odcieniem fioletu. Lekko słodki smak pomieszany ze wspaniałym smakiem owocu aronii o aromatycznym miąższu. Polecane osobom o wyrafinowanym podniebieniu, lubiącym cierpkość owocu aronii. Aronia dzięki swoim właściwościom jest składnikiem wielu przetworów. Ponadto jest źródłem wielu składników. Wino polecane jako uzupełnienie i dodatek do kolacji lub jako chwila relaksu po pracowitym dniu. Dzięki swoim właściwościom działa kojąco.”
- Wino z Czarnej Porzeczki – „Wino słodkie, które zachwyca prawdziwie naturalnym aromatem i specyficznym smakiem czarnych porzeczek. Przypomina smak domowego, babcinego wina. Czarne porzeczki są wartościowym surowcem do wyrobu win, ze względu na bogatą różnorodność i ilość składników. W zimne wieczory dobrze sprawdza się podane jako grzaniec.”
- Wino z Dzikiej Róży – „Pachnące aromatem owoców róży, właściwie przyrządzone dorównuje cenionym winom gronowym, zapach i smak podobny do win południowych i węgierskich. Owoc dzikiej róży posiada cenne walory zdrowotne, zawiera wyjątkowo dużą ilość witaminy C. W zimne dni dobrze sprawdza się odane jako grzaniec. W zależnośći od upodobań można podawać jako dodatek do potraw lub aperitif.”
- Wino Rabarbarowe – „Lekko słodkie, o orzeźwiającym i łagodnym smaku rabarbaru. Harmonijne i przyjemne w smaku, polecane osobom o delikatnym podniebieniu. Piękny różowy, z nutką czerwieni kolor oddaje charakter wina. Rabarbar doskonale nadaje się do wyrobu win słodkich i półsłodkich. Może być stosowane jako dodatek do potraw lub aperitif. Szczególnie polecane dla pań. „
- Wino z Czerwonych Porzeczek – „Delikatny, słodkawy i świeży smak czerwonej porzeczki o łagodnej goryczce, wpływa kojąco na organizm. Jako surowiec świetnie nadaje się do wyrobu win, gdyż łatwo oddaje sok, a wino szybko i samoczynnie się klaruje. Polecane dla osób lubiących łagodny i aksamitny smak wina. Owoce są bogate w szereg składników, dlatego doskonale nadaje się do spożywania w zimowe wieczory podawane jako grzaniec.”