Browar Maryensztadt seria Sourtime :)
Ciepłe dni to świetny moment na piwa kwaśne od Browaru MaryensztadT.
”
- SOURTIME AGREST
STYL PIWA: Sour Fruit Ale – agrest
PLATO: 9
ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 3,5% obj.
CHMIEL: Citra
Sourtime z dodatkiem polskiego agrestu to bardzo lekkie, orzeźwiające piwo, zakwaszone bakteriami lactobacillus. Kwaśny smak podkręca agrest, a charakteru dodaje chmiel Citra.
- SOURTIME PINEAPPLE SESSION IPA
STYL: Sour Fruit Session IPA
PLATO: 11
ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,3% OBJ.
Lekkie i orzeźwiające piwo w stylu Sour Fruit Session IPA. Ananas nadaje piwu owocowy charakter, który dodatkowo podkręcają amerykańskie chmiele. W smaku kwaśne, z delikatnie zaznaczoną goryczką, w aromacie zaś dominują owoce tropikalne.
- SOURTIME – CZARNA PORZECZKA
STYL PIWA: SOUR FRUIT ALE
PLATO: 11
ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,5% obj.
Lekkie piwo w stylu sour ale z dodatkiem czarnej porzeczki. Kwaśne, orzeźwiające, owocowe. Smaki i aromaty porzeczki zostały delikatnie podkręcone nutami pochodzącymi od belgijskich drożdży
- SOURTIME BLACKBERRY IPA
STYL: Sour Fruit IPA
PLATO: 15
ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6% OBJ.
Intensywnie owocowa IPA z dodatkiem owoców jeżyny. Piwo kwaśne, umiarkowanie goryczkowe. W aromacie dominują owoce leśne podkręcone cytrusami pochodzącymi od amerykańskich chmieli.
- SOURTIME MANGO IMPERIAL IPA
STYL: Sour Fruit Imperial IPA
PLATO: 18
ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 8,5%
CHMIEL: Citra, Amarillo, Iunga
Kwaśne, owocowe, zrównoważone z delikatnie zaznaczoną czystą goryczką piwo. Mango dodaje świeżości i soczystości do i tak już ciekawego połączenia kwaśnego IPA.”