Browar Maryensztadt seria Sourtime :)

Ciepłe dni to świetny moment na piwa kwaśne od Browaru MaryensztadT.

  • SOURTIME AGREST

STYL PIWA: Sour Fruit Ale – agrest
PLATO:                                                                                                                              
ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 3,5% obj.

CHMIEL: Citra

Sourtime z dodatkiem polskiego agrestu to bardzo lekkie, orzeźwiające piwo, zakwaszone bakteriami lactobacillus. Kwaśny smak podkręca agrest, a charakteru dodaje chmiel Citra.

  • SOURTIME PINEAPPLE SESSION IPA

STYL: Sour Fruit Session IPA

PLATO: 11

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,3% OBJ.

Lekkie  i orzeźwiające piwo w stylu Sour Fruit Session IPA. Ananas nadaje piwu owocowy charakter, który dodatkowo podkręcają  amerykańskie chmiele. W smaku kwaśne, z delikatnie zaznaczoną goryczką,  w aromacie zaś dominują owoce tropikalne.

  • SOURTIME – CZARNA PORZECZKA

STYL PIWA: SOUR FRUIT ALE

PLATO: 11

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,5% obj.

Lekkie piwo w stylu sour ale z dodatkiem czarnej porzeczki. Kwaśne, orzeźwiające, owocowe. Smaki i aromaty porzeczki zostały delikatnie podkręcone nutami pochodzącymi od belgijskich drożdży

  • SOURTIME BLACKBERRY IPA

STYL: Sour Fruit IPA

PLATO: 15

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6% OBJ.

Intensywnie owocowa IPA z dodatkiem  owoców jeżyny. Piwo kwaśne, umiarkowanie goryczkowe. W aromacie dominują owoce leśne podkręcone cytrusami pochodzącymi od amerykańskich chmieli.

  • SOURTIME MANGO IMPERIAL IPA

STYL: Sour Fruit Imperial IPA

PLATO: 18

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 8,5%

CHMIEL: Citra, Amarillo, Iunga

Kwaśne, owocowe, zrównoważone z delikatnie zaznaczoną czystą goryczką piwo. Mango dodaje świeżości i soczystości do i tak już ciekawego połączenia kwaśnego IPA.”