Wild – Vintage Sour Ale refermented with Blackcurrant | Blend 2019
„WILD – Vintage Sour Ale refermented with Blackcurrant Blend 2019
To zupełnie nowa seria naszych piw, coś, czego jeszcze nie robiliśmy. Przedstawiamy pierwsze z serii tych niezwykle ciekawych piw – dzikich, żywych i niepowtarzalnych. Wszystkie łączy jedno – niczym nieskrępowana długa fermentacja, w której wykorzystujemy cały świat mikroorganizmów! [..]
Pierwsze nasze piwo z serii WILD – Vintage Sour Ale. Wyróżnia się niezwykle intensywną kwaśnością, z odczuwalną działalnością dzikich drożdży i lekko octowym, znanym z flandryjskich piw orzeźwieniem. To fermentowane aż 16 miesięcy w dębowych beczkach piwo nabrało bardzo złożonego profilu aromatycznego, który łatwo trafia do nozdrzy wraz z dużą ilością dwutlenku węgla pochodzącym z naturalnej metody refermentacji w butelce z przecierem z czarnych porzeczek. Piwo z bardzo długim terminem do spożycia, zmieniające się z czasem.”